Voorwaarden en onderhoud sieraden

ALGEMENE VOORWAARDEN

 • Wij maken en verpakken de productie met liefde. Wij streven ernaar deze binnen 24 uur verzonden te hebben. Mocht het artikel niet voorradig zijn, dan ontvang je daar binnen 24 uur een mail over. Op maat gemaakte producten kunnen niet binnen 24 uur gemaakt en verzonden worden, wel ontvang je binnen 24 uur een mail over je bestelling.
 • De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.
 • De verzendkosten zijn €1,95. De verzendingen worden verzonden met PostNL. PostNL heeft, normaal gesproken, na verzending, ca. 1-2 werkdagen nodig om de post te bezorgen. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij Zuslief tot het moment van bezorging aan de consument. Is het product beschadigd tijdens de verzending, laat je dit Zuslief weten na ontvangst. Wanneer je het product retour stuurt zorgt Zuslief dat je zo snel mogelijk een nieuw product ontvangt.
 • Zuslief geeft 2 maanden garantie wanneer het product ondanks goed gebruik beschadigd is of de kwaliteit verminderd is. Zie hieronder het kopje ‘Onderhoud’ voor informatie. Stuur ons een foto van je product per mail, en wij proberen zo goed mogelijk je ten dienst te zijn. Na 2 maanden geven wij geen garantie meer.

 

RETOURNEREN

 • Is het product niet naar wens, dan laat je dit Zuslief per mail weten en stuur je het product binnen 14 dagen na ontvangst terug. Graag ontvangen wij per mail welk product je retour doet en wat de reden daarvoor is. Producten mogen alleen ongebruikt, onbeschadigd en voor zover mogelijk in de originele verpakking retour gestuurd worden. De kosten van het terugzenden zijn voor de consument. Zuslief stort het bedrag met de kosten van de heenzending (mits de gehele bestelling geretourneerd is) binnen 7 dagen na ontvangst terug naar het rekeningnummer waarmee betaald is.
 • Op maat gemaakte producten mogen niet geretourneerd worden.

 

ONDERHOUD

Benieuwd hoe jij je sieraden lang mooi kunt houden?
Hieronder nog een aantal tips:

 • Probeer contact met water en zeep zoveel mogelijk te vermijden om verkleuring van je sieraden tegen te gaan. Ga niet met je sieraden om douchen, afwassen e.d. Ook met verzilverde of vergulde sieraden is dit af te raden.
 • Voor het sporten en/of slapen gaan de sieraden af doen.
 • Geen huid is hetzelfde, door verschil in huidzuur (PH waarde) kan de verkleuring bij de ene persoon sneller optreden dan bij een ander. Verzilverde en vergulde sieraden verliezen na verloop van tijd wel hun laagje. Sommige mensen hebben een zuurdere huid dan andere (lagere pH) en dan versnelt het proces van oxidatie, waardoor je sieraad dus sneller verkleurt.
 • Gebruik van parfum, make-up, haarlak en cremes kunnen de sieraden aantasten: gebruik deze voordat je het sieraad om doet.
 • Bewaar je sieraad in een (luchtdicht) zakje. Bewaar je sieraden niet in de badkamer.
 • Poets je sieraad af en toe op met een droge doek of zilverpoetsdoek indien het echt zilver is.

Als laatste nog een handige tip om verkleuring tegen te gaan: Doe een dun laagje blanke nagellak over de metalen voor een extra bescherming en laat de onderdelen daarna goed drogen!

Wij verkopen metalen. Wanneer we hoogwaardig metaal zeggen bedoelen wij DQ, Design Quality. Dit is iets duurder maar blijft veel langer mooi. Daarnaast verkopen wij ook vergulde en verzilverde sieraden. Verguld sterling zilver is een gouden laagje over metaal heen. Maar soms hebben wij ook verguld sterling zilver. Dan zit het laagje zilver over sterling zilver heen. 925 Sterling zilver en verguld sterling zilver zijn de meest duurzame materialen. Wij vermelden dit bij het sieraad. De sieraden van ‘925 sterling zilver’ bestaan geheel uit zilver en halen wij uit Schoonhoven, de zilverstad van Nederland.