Onderhoud sieraden

Benieuwd hoe jij je sieraden lang mooi kunt houden?
Hieronder nog een aantal tips:

  • Probeer contact met water en zeep zoveel mogelijk te vermijden om verkleuring van je sieraden tegen te gaan. Ga niet met je sieraden om douchen, afwassen e.d. Ook met verzilverde of vergulde sieraden is dit af te raden.
  • Voor het sporten en/of slapen gaan de sieraden af doen.
  • Geen huid is hetzelfde, door verschil in huidzuur (PH waarde) kan de verkleuring bij de ene persoon sneller optreden dan bij een ander. Verzilverde en vergulde sieraden verliezen na verloop van tijd wel hun laagje. Sommige mensen hebben een zuurdere huid dan andere (lagere pH) en dan versnelt het proces van oxidatie, waardoor je sieraad dus sneller verkleurt.
  • Gebruik van parfum, make-up, haarlak en cremes kunnen de sieraden aantasten: gebruik deze voordat je het sieraad om doet.
  • Bewaar je sieraad in een (luchtdicht) zakje. Bewaar je sieraden niet in de badkamer.
  • Poets je sieraad af en toe op met een droge doek of zilverpoetsdoek indien het echt zilver is.

Als laatste nog een handige tip om verkleuring tegen te gaan: Doe een dun laagje blanke nagellak over de metalen voor een extra bescherming en laat de onderdelen daarna goed drogen!

Wij verkopen metalen. Wanneer we hoogwaardig metaal zeggen bedoelen wij DQ, Design Quality. Dit is iets duurder maar blijft veel langer mooi. Daarnaast verkopen wij ook vergulde en verzilverde sieraden. Verguld sterling zilver is een gouden laagje over metaal heen. Maar soms hebben wij ook verguld sterling zilver. Dan zit het laagje zilver over sterling zilver heen. 925 Sterling zilver en verguld sterling zilver zijn de meest duurzame materialen. Wij vermelden dit bij het sieraad. De sieraden van ‘925 sterling zilver’ bestaan geheel uit zilver en halen wij uit Schoonhoven, de zilverstad van Nederland.