Creatieve ideeën voor je muur (lees: gratis muurveranderingen)

Kunstmuur

Wil je ook zo’n bijzondere muur? Gebruik een oud kunstboek (dik papier is het mooiste) in combinatie met afbeeldingen die waardevol voor je zijn, bijvoorbeeld tekeningen die je zelf hebt gemaakt of van anderen hebt gekregen.

Geometrische lijnen

Wist je dat je kamer hierdoor groter lijkt? Schilder vlakken op je muur en gebruik lichte kleuren verf. Vind je het moeilijk om strakke lijnen te tekenen? Gebruik dan een beamer! De muur maak je extra bijzonder door kleine (boeken)plankjes op te hangen. Je kunt ook eerst lijnen met tape op je muur zetten. En dan de gehele muur verven. Na het verven haal je de tape van de muur. Helemaal strak zullen ze misschien niet zijn, maar dit kun je bijwerken met een kleine kwast.

Betonlook muur

Meng witte latex met cement. Ik heb een keukenmixer gebruikt, maar met een garde kan ook. Meng en voeg cement bij, tot wanneer jij de kleur oké vind. Smeer het mengsel op de muur met een grote plamuurmes. Maak ronde bewegingen, alsof je de muur stuukt. Probeer desnoods eerst een stuk uit. Wanneer je het niet mooi vindt, kun je het nog van je muur afschuren. De latex droogt, logischerwijs door de cement sneller dan normaal. Je kunt dus het beste snel werken.