Kerstversiering van een gerecycled shirt

Vandaag een nieuwe DIY online: kerstversiering van een gerecycled shirt.

Een paar weken terug hielden we bij Inge een kledingruil. Er bleven wat kledingstukken over, waaronder een vest (waarvan Juliëtte in een eerdere blog een kussen maakte) en een shirt. Van dat shirt maakte Lianne hele mooie kersthangers. Wij waren meteen enthousiast en Lianne maakte deze DIY. Wij hopen dat jullie nieuwe inspiratie krijgen!

Nodig:

– Pailettenstof (of een oud kledingstuk met pailletten)
– Lint (Lianne gebruikte ophanglintjes uit een t-shirt)
– Garen
– Doorslagdraad
– Vulmateriaal
– Papieren sjabloon van een duif (of ander dier)
– Spelden

DSC_0102

Stappenplan:

Stap 1: Leg het papieren duivensjabloon op de dubbelgevouwen paillettenstof ( zorg ervoor dat de stof met de goede kant tegen elkaar ligt.)

Stap 2: 
Naai met rood doorslagdraad in rijgsteken om de duif heen, zodat de omtrek van de duif met garen op de stof komt te staan. Haal het papieren sjabloon er vervolgens af. Knip daarna ongeveer en centimeter om de omtrek heen (naadtoeslag)

 

Zie de volgende twee foto’s.
Stap 3: Kies een dun lintje van ong. 20 cm en duw het naar binnen ( tussen twee rijgsteken door) aan de bovenkant van de vleugel. (zoals aangegeven met het pijltje)

Stap 4: 
Naai op de naaimachine de twee delen aan elkaar, maar laat onderaan een stukje open, zodat je de duif kunt omkeren. Verwijder na het naaien de doorslagdraden en maak knipjes zoals aangegeven op de foto, zodat de stof niet gaat rimpelen.

Stap 5: 
Vul de duif op met vulmateriaal en naai als laatste met de hand zijn buikje dicht.

Waar komen jouw duifjes te hangen? Stuur ons een foto van jouw kersthangers, we zijn benieuwd!