Kledingrek

Vandaag een DIY om eindelijk eens van die ‘stoel met kleren’ in je slaapkamer af te komen. Herkenbaar probleem? Hier een tip, zodat je je kleding stylish kunt opbergen en dus niet slordig op die stoel propt. Je kunt natuurlijk een mooi rek kopen bij de Ikea, maar zelf een ophangsysteem maken is natuurlijk veel mooier!

DSC_0161
2BE74DB6-74EF-4F9E-B38C-07DF7C1B9410

1. Het belangrijkste voor dit rek is een mooie tak, die je goed moet laten opdrogen voordat je ‘m ophangt. Bedenk ook of je de tak naturel laat of dat je hem een kleurtje wilt geven. Ik heb de tak met olie bewerkt, waardoor het kleurcontrast nog groter werd. In veel Scandinavische interieurs spotten we witte takken als kledingrek, die heeft Juliëtte als lamp hangen. Ik liet de tak naturel.

2. Hang de tak stevig op met ijzerdraad, touw of een ijzeren ketting. Omdat ons plafond uit gipsplaten bestaat bevestigde ik eerst een houten lat waar ik de haken goed aan kon bevestigen.
Ik koos voor een zwart metalen ketting en zwarte haken. Deze kocht ik bij de Praxis.

DSC_0184
DSC_0172

Als finishing touch koos ik voor simpele kledinghangers van ijzerdraad die ik zwart spoot.

En hoe bevalt zo’n ophangsysteem? Na een week kan ik wel zeggen dat dit een ideale vervanger is voor een ‘stoel met kleren’. Al moet je dat laatste wel een beetje afleren.

DSC_0020
DSC_0005