Lampenbol tot vaasje

Van een vriendin kreeg ik een aantal oude lampenbollen. Daar was ik natuurlijk erg blij mee, want ik ben de uitdaging aangegaan om een jaar lang geen nieuwe interieuritems voor in huis te kopen. Dit houd ik nu 4 maanden vol, en het gaat mij aardig goed af. Wel is het leuk om af en toe iets nieuws in huis te kunnen zetten. Extra leuk dus als je oude spullen krijgt waar je iets moois mee kan maken. Aan de slag!

Op YouTube zijn heel wat handige filmpjes te vinden waarin uitgelegd wordt hoe je van een lampenbol een vaasje maakt. Het volgende filmpje vind ik erg handig.

Materiaal:

  • Handschoenen
  • Tang
  • IJzerzaag of een mes met een goed snijvlak
  • Aardappelschilmesje
  • Platte schroevendraaier
  • Stuk touw
  • Onderzetter van kurk

Volg de stappen van het bovenstaande filmpje. Ik gebruikte een ijzerzaag om het schroefgedeelte van de lamp open te maken. In de filmpje worden handige tips gegeven, zoals het dragen van handschoenen (een bril is ook handig), een platte schroevendraaier gebruiken etc.

Van de ene lampenbol maakte een hangende variant met veertjes. Van de andere bol maakte ik een vaasje voor bloemetjes. In een onderzetter van kurk maakte ik met een mesje een gat, zodat de lampenbol stevig blijft staan. Het is geen gemakkelijk klusje, maar het resultaat mag er wezen!

Succes,

Juliëtte