Mijn eigen Picasso aan de muur

Historisch moment: als kunsthistorica mijzelf beloond met een écht kunstwerk.

Twee jaar geleden sloot ik mijn master kunstgeschiedenis af en stortte ik mij volledig in het onderwijs. Zelf kunst maken was er niet echt meer bij. Dit kunstloze en arbeidzame leven geldt ook voor mijn tweelingzus Juliëtte, maar gelukkig had zij nog wel wat werken liggen toen ik afgelopen zomer een huis kocht, die pronken nu aan de muren van ons huis. Prachtig toch?
Als iemand vraagt waar ik die ‘toffe blauwe doeken’ vandaan heb kan ik vrolijk zeggen dat ik ze uit de container heb gered toen mijn ouders gingen verhuizen. Juliëtte was daar nou niet bepaald blij mee en elke keer als ze hier is probeert ze ze stiekem van de muur te halen.

Kunst (10 van 21)
Kunst (21 van 21)

Overigens heeft mijn man eerder een kunstwerk gekocht. Hij bedacht in 2014 toen hij zijn eerste centjes had verdiend dat een kunstwerk een goede belegging zou zijn. Hij kocht een 19e-eeuwse oleografie waarvan hem de voorstelling nog steeds niet duidelijk is.

Kunst (7 van 21)
Kunst (6 van 21)

Afgelopen weekend heb ik daarentegen mijn eerst echte kunstwerk gekocht, van een toenmalig medestudent Derko Laan. We kwamen voor een heel ander werk, maar manlief werd verliefd op ‘Man met schaap’. Het werk is niet per se religieus bedoeld maar als christen leg ik dat er toch in. Hij deed met dit werk mee aan ‘Krabbé zoekt Picasso’ en gelukkig heeft hij niet gewonnen, anders hing dit werk niet in mijn woonkamer maar in het Van Abbemuseum.

Kunst (20 van 21)
Kunst (13 van 21)
Kunst (18 van 21)
Kunst (17 van 21)