Muurhanger

Het is echt een trend: geweven muurhangers. Je kunt ze natuurlijk in de winkel halen, maar zelf maken is veel leuker! Deze hanger is heel simpel en binnen 10 minuten af.

Nodig: schaar, bollen wol (meerdere kleuren naar wens), houten takje.

Stap 1
Draai om je handen flink wat wol, zoals je op de foto ziet. Doe deze stap meerdere keren.

 

Stap 2 Knip de wol die je om je handen gewikkeld hebt aan een kant open en haal het over het takje heen. Voor de hanger is het mooi als je de helft ongeveer bedekt.

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3
Pak bovenaan aan de linkerkant de eerste vijf draden. Knoop hier een simpele knoop met een lang stuk draad. Zo’n 50 centimeter.

Haal het draad vervolgens bij de rest van de rij steeds boven en onderlangs. Ik deed dit steeds om vijf draden. Ik gebruikte hiervoor het groene draad. Deze stap deed ik drie keer voor een niet al te brede groene band.

 

 

 

Stap 4
Hang de hanger op aan een touwtje. Deze maakte ik vast met een nietje aan het takje. Knip nu je hanger op maat. Schuin zoals op de foto, of recht; net wat je mooi vindt.

Stap 5
Maak voor de sier nog twee klosjes. Wikkel draad om je hand, bind dit samen aan de bovenkant en knip het los aan de onderkant. Vervolgens bevestig je de kwastjes aan de hanger.