Workshops

Zuslief organiseert graag workshops. Je kunt je opgeven voor een huiskamerworkshop of je kunt als groep (vanaf 5 personen) een workshop aanvragen. Leuk voor en vrijgezellenfeest, vriendinnendag, bedrijf- of familieuitje. De workshops duren 2 uur. Zuslief regelt alle materialen en helpt jullie graag met het maken van mooie producten. Wij geven ook speciale kinderworkshopsVoor meer informatie en boekingen kun je contact met ons opnemen, daarnaast staan er op onze site algemene voorwaarden.

Huiskamerworkshops

Zuslief geeft huiskamerworkshops te Utrecht, locatie: Concordiastraat 2. Bij de workshop ‘Handletteren en illustreren’ leer je hoe je schrijft en tekent met fineliner, ecolinestiften en aquarel. Je maakt kennis met illustratief ontwerpen. Na de workshop ga je naar huis met zelfgemaakte kaartjes en een hoop nieuwe inspiratie! Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar zusliefaccessoires@gmail.com, vermeld daarbij de datum van de workshop. Hopelijk tot ziens bij een van onze workshops!

14 april – ‘Handletteren en illustreren’  – VOL

11 mei – ‘Handletteren en illustreren’ – Nog 8 van de 12 plaatsen beschikbaar.
Tijd: 19.45 – 21.45 uur
Prijs: €19,95 p.p.

12 mei – ‘Handletteren en illustreren’  – VOL

23 juni –  ‘Handletteren en illustreren’ – Nog 10 van de 12 plaatsen beschikbaar.
Tijd:
14.00 – 16.00 uur
Prijs: €19,95 p.p.

Workshop ‘ketting maken’

Je herkent het vast wel: uren op zoek naar een mooi sieraad maar het perfecte sieraad zit er niet tussen.
In onze workshops maak je dé perfecte helemaal zelf! Wij nemen mooie materialen mee waarmee je je
sieraad leert maken. Daar heb je veel meer plezier van! We ontwerpen een ketting, geheel naar eigen ontwerp. Bijvoorbeeld:
– Schilderijtje aan een lange ketting
– Zelfgemaakte kwastjes en pompoms aan een lange of korte ketting
– Verschillende kralenhangers aan een lange of korte ketting
Zit jouw idee er niet tussen? Stuur ons je wensen en wij gaan aan de slag met jouw idee.
Prijs: €24,95 per persoon.

Workshop ‘armbandjes maken’

Helemaal hip tegenwoordig: waxkoord armbandjes met goud of zilverkleurige details. We ontwerpen deze armbandjes, geheel naar eigen stijl. Je gaat naar huis met twee mooie zelfgemaakte armbandjes met kralen en bedels.
Prijs: €24,95 per persoon.

Workshop ‘Handlettering’

Handlettering zie je overal, en het is leuk om te leren. In deze workshop krijg je een boekje van ons om in te oefenen. We leren eerst twee lettertypes. Daarna gaan we aan de slag met het maken van een mooie poster op stevig wit papier. Dat doen we door lekker veel te schetsen en naar voorbeelden te kijken. We maken er een mooie compositie van. Aan het einde van de workshop heb jij een zelfgemaakte poster met jouw lievelings tekst.
Prijs: €19,95 per persoon.

Illustreren en handletteren (ook leuk als vervolg op de workshop ‘handlettering’)

In deze workshop ‘illustreren met inkt en aquarel’ leer je hoe je kunt illustreren, handletteren en schilderen met fineliner, ecolinestiften en aquarel. Je leert de basis van het werken met deze veelzijdige materialen, de eigenschappen zijn en welke oefeningen je kunt doen om je techniek te verbeteren. Je maakt kennis met de verschillende vormen van illustratief ontwerpen en tekenen vanuit je eigen fantasie. Je gaat naar huis met een hoop nieuwe inspiratie en een illustratie die je zelf gemaakt hebt, bijvoorbeeld op postkaartjes.
Prijs: €19,95 per persoon.

Handletteren & schilderen op boomstammetjes

Eerst bedenk je een leuke voorstelling, het liefst iets persoonlijks. Je kunt er ook tekst bij verzinnen. Daarna gaan we aan de slag. We schilderen met acryl verf en inkt op boomstammetjes, per persoon krijg je er twee. Het is belangrijk dat je een leuke compositie en kleurstelling bedenkt die bij de boomstammetjes past. De schilderijtjes zijn aan het eind van de workshop droog, zodat je ze mee naar huis kunt nemen en thuis een mooi plekje kunt geven.
Prijs: €19,95 per persoon.

Workshop stempel maken

Kaarten, linnen tasjes, kurk en hout: alles is mooi te versieren met een stempel. Je leert in deze workshop zelf een stempel te maken. Afdrukken kan in verschillende kleuren op diverse soorten papier (kaarten en enveloppen) en houten labels. Je gaat naar huis met een mooie zelfgemaakte stempel en afdrukken.

Prijs: €14,95 per persoon.

Workshop bruiloftsversieringen maken

De grote dag komt dichterbij, dan is versiering onmisbaar. Samen met haar vriendinnen maakt de bruid tijdens deze workshop versiering voor haar grote dag. In overleg met de ceremoniemeester kiezen we kleuren & materialen.
Je kunt kiezen uit:
– Slingers van stof
– Slingers van papier:
– Slingers met glazen potjes voor bloemen
– Corsages maken voor de daggasten
Prijs: €14,95 per persoon.

Workshop Abstract landschap schilderen

In deze workshop gaan we een abstract landschap schilderen. Ervaring met schilderen is niet nodig. We werken met acrylverf en eventueel naar wens met extra materialen zoals karton, hout en stof. Je leert verschillende technieken zoals nat-in-nat en krassen in natte verf.

Daarnaast leren we je enkele manieren waarop je het schilderij meer diepte kan geven, bijvoorbeeld door transparante lagen aan te brengen of door van met een atmosferisch perspectief te werken. We werken op grote schilderdoeken. Het eindresultaat is een zelfgemaakt abstract landschap.

We vragen €49,95 p.p. voor de 3 uur durende workshop. Dit is inclusief een schilderdoek, materialen, koffie/thee met wat lekkers. We bieden deze workshop bij ons thuis, te Utrecht of Nederhemert, aan voor een groep van 4-6 personen. De workshop kan voor een meerprijs aangeboden worden met een eenvoudige lunch.

Workshop collagekunst

Op een schildersdoek maken we een mixed-media-collage. Verschillende materialen worden samengebracht. Voor deze workshop kun je eventueel iets persoonlijks meenemen: een foto, de kaft van je lievelingsboek of iets dergelijks.
Wij nemen diverse soorten verf, papier, oude tijdschriften, stof en lint mee om bijzondere doeken te maken. Je leert in deze workshop hoe je een compositie maakt en wat de basis is voor (abstracte) kunst. We werken voornamelijk met acrylverf zodat aan het eind van de dag de schilderdoeken mee naar huis kunnen.
Prijs: €24,95 per persoon.

Workshop naar wens

We bepalen samen met jou wat jullie willen maken én van welke materialen. De prijs wordt daarop gebaseerd.
Wat wij al eens gedaan hebben:

– Een workshop ‘drama’
Juliëtte heeft tijdens haar studie met plezier een minor drama gevolgd. In deze workshop ga je aan de slag met diverse improvisatiespellen. Dus laat je creativiteit rollen, maar vooral: maak plezier in deze workshop! Zelf hebben we al meerdere malen workshops gegeven over hoe je door middel van spellen en toneel, kinderen of tieners actief betrekt in een verhaal.

– Een workshop/ rondleiding ‘kunst kijken’.
Na de master Moderne en Hedendaagse Kunst aan Universiteit Utrecht is Inge het onderwijs ingegaan. Naast lesgeven aan de soms wat eigenwijze pubers is ze veel in musea. Vanuit haar enthousiasme voor kunst probeert ze met veel interactie bezoekers/ jongeren te interesseren en enthousiasmeren in kunst. Zo ontstaan gave gesprekken, de dialoog staat centraal.
Prijs: nader te bepalen