Workshops

Zuslief geeft graag creatieve workshops. Leuk voor een vrijgezellenfeest, vriendinnendag, bedrijfs- of familieuitje. Een Zuslief workshop duurt gemiddeld twee uur. Het totaal aantal cursisten is minimaal tien. Met minder personen een workshop volgen is mogelijk, je betaalt dan het instaptarief (10 x ‘de workshopprijs p.p.’). We geven de workshop bij jullie thuis of een locatie die jullie verzorgen.

Voor meer informatie en boekingen kun je contact met ons opnemen, daarnaast staan er op onze site algemene voorwaarden.

Huiskamerworkshop

Zuslief geeft naast workshops op aanvraag op locatie zo nu en dan workshops in de huiskamer van Inge in Utrecht. Je kunt je alleen of samen opgeven voor deze huiskamerworkshops door een mail te sturen naar zusliefaccessoires@gmail.com, vermeld daarbij de datum van de workshop. Daarnaast staan er op de site algemene voorwaarden over de huiskamerworkshops.

6 oktober – Handletteren en illustreren – Nog 2 plaatsen beschikbaar!
Tijd      
13.30-15.30 uur
Kosten 
€19,95 p.p.

Dit is de enige huiskamerworkshop in oktober. Houd onze site in de gaten voor nieuwe data.

Workshop ‘Ketting maken’

Zuslief houdt enorm van sieraden, in deze workshop willen wij jullie zelf een mooi sieraad laten maken. Je ontwerpt een ketting, geheel naar eigen ontwerp. Bijvoorbeeld:
– Schilderijtje aan een lange ketting
– Zelfgemaakte kwastjes en verschillende kralenhangers aan een lange ketting
Zit jouw idee er niet tussen? Stuur ons je wensen en wij gaan aan de slag met jouw idee.
Prijs: €26,95 per persoon.

Workshop ‘Armbandjes maken’

Helemaal hip: waxkoord armbandjes met goud of zilverkleurige details. We ontwerpen deze armbandjes, geheel naar eigen stijl. Je gaat naar huis met twee mooie zelfgemaakte armbandjes met kralen en bedels.
Prijs: €26,95 per persoon.

Workshop ‘Handletteren & illustreren’

Handlettering zie je overal en het is leuk om te leren. De workshop beginnen we met het oefenen van lettertypen. Je leert hoe je schrijft en tekent met fineliner, ecolinestiften en aquarel. We behandelen de basis van het werken met deze veelzijdige materialen. Na de workshop ga je naar huis met een oefenschriftje van Zuslief, zelfgemaakte kaartjes en een hoop nieuwe inspiratie.
Prijs: €24,95 per persoon.

Workshop ‘Handletteren & stempel maken’

Deze workshop beginnen we met het maken van een kleine stempel, door te gutsen in zacht stempelmateriaal. Vervolgens gaan we aan de slag met handletteren. Op kaartjes maken we mooie combinaties van handletteren en stempelen. Je gaat naar huis met een mooie zelfgemaakte stempel en kaartjes.
Prijs: €24,95 per persoon.

Workshop ‘Handletteren & schilderen op boomstammetjes’

Na het oefenen van verschillende handlettertypes, schilderen we met acrylverf en inkt op boomstammetjes. Per persoon krijg je er twee. Eerst bedenk je een leuke voorstelling, het liefst iets persoonlijks. Je kunt er ook tekst bij verzinnen. De schilderijtjes zijn aan het eind van de workshop droog, zodat je ze mee naar huis kunt nemen en thuis een mooi plekje kunt geven.
Prijs: €24,95 per persoon.

Workshop ‘Natuurlijk handletteren & tekenen!’

In deze workshop gaan we handletteren en tekenen met verschillende (natuurlijke) materialen. Ooit van een ganzenveer of bamboestok een pen gemaakt? Weet je hoe je prachtige tekeningen kan arceren met een kroontjespen? In deze workshop gaan we aan de slag met Oostindische inkt en we gebruiken diverse materialen als gereedschap.
Prijs: €24,95 per persoon.

Workshop ‘Stempel maken’

Kaarten, houten labels en stof: alles is mooi te versieren met een stempel. Je leert in deze workshop zelf een stempel te maken. Afdrukken kan in verschillende kleuren op diverse soorten papier (kaarten en enveloppen) en hout. Je gaat naar huis met een mooie zelfgemaakte stempel en afdrukken.
Prijs: €20,95 per persoon.

Workshop ‘Bloempers maken’

In deze workshop gaan we aan de slag met het maken van een bloemenpers. Iets wat wij hebben leren waarderen door onze oma, zij had net als wij veel liefde voor bloemen. Met hout en papier maken we een bloemenpers, we zagen en boren gaatjes. We beschilderen de bloemenpers met verf. Terwijl de bloemenpersen drogen, kunnen we wanneer het lekker weer is in de buurt mooie bladeren en bloemen zoeken om in de bloemenpers te doen. Zuslief neemt zelf wat gedroogde bloemen mee, om jullie te laten zien wat voor moois we daarmee allemaal kunnen maken.
Prijs: €24,95 per persoon.

Workshop ‘Abstract landschap schilderen’

In deze workshop gaan we een abstract landschap schilderen. Ervaring met schilderen is niet nodig. We werken met acrylverf en eventueel naar wens met extra materialen zoals karton, hout en stof. Je leert verschillende technieken zoals nat-in-nat en krassen in natte verf.

Daarnaast leren we je enkele manieren waarop je het schilderij meer diepte kan geven, bijvoorbeeld door transparante lagen aan te brengen of door van met een atmosferisch perspectief te werken. We werken op grote schilderdoeken. Het eindresultaat is een zelfgemaakt abstract landschap.

We vragen €60,- p.p. voor de 3 uur durende workshop. Dit is inclusief een schilderdoek, materialen, koffie/thee met wat lekkers. We bieden deze workshop bij ons thuis, te Utrecht of Nederhemert, aan voor een groep van 4-6 personen. De workshop kan voor een meerprijs aangeboden worden met een eenvoudige lunch.

Workshop ‘Collagekunst’

Op karton maken we een mixed-media-collage. Verschillende materialen worden samengebracht. Voor deze workshop kun je eventueel iets persoonlijks meenemen: een foto, de kaft van je lievelingsboek of iets dergelijks.
Wij nemen diverse soorten verf, papier, oude tijdschriften, stof en lint mee om bijzondere doeken te maken. Je leert in deze workshop hoe je een compositie maakt en wat de basis is voor (abstracte) kunst. We werken voornamelijk met acrylverf zodat aan het eind van de dag de beeldende werken mee naar huis kunnen.
Prijs: €24,95 per persoon.

Workshop naar wens

We bepalen samen met jou wat jullie willen maken én van welke materialen. De prijs wordt daarop gebaseerd.
Wat wij al eens gedaan hebben:

– Een workshop ‘drama’
Juliëtte heeft tijdens haar studie met plezier een minor drama gevolgd en werd enthousiast over drama en theater. Daarna hebben wij verschillende workshops gegeven, zowel op scholen als op aanvraag. In deze workshop ga je aan de slag met diverse improvisatiespellen. Dus laat je creativiteit rollen, maar vooral: maak plezier in deze workshop! Zelf hebben we vooral ervaring over hoe je door middel van spellen en toneel, kinderen of tieners actief betrekt in een verhaal.

– Een workshop/ rondleiding ‘kunst kijken’.
Na de master Moderne en Hedendaagse Kunst aan Universiteit Utrecht is Inge het onderwijs ingegaan. Naast lesgeven aan de soms wat eigenwijze pubers is ze veel in musea. Vanuit haar enthousiasme voor kunst probeert ze met veel interactie bezoekers/ jongeren te interesseren en enthousiasmeren in kunst. Zo ontstaan gave gesprekken, de dialoog staat centraal.