Workshops

Zuslief organiseert graag workshops. Je kunt je opgeven voor een huiskamerworkshop of je kunt als groep (vanaf 5 personen) een workshop aanvragen. Stuur dan even een mail naar ons. De workshops duren 1,5 tot 2 uur. Zuslief regelt alle materialen en helpt jullie graag met het maken van mooie producten.
Voor meer informatie en boekingen kun je met ons contact opnemen, daarnaast staan er op onze site algemene voorwaarden.

Huiskamerworkshop 1 ‘handletteren en illustreren’ – nog 4 plekken beschikbaar
Locatie:
Concordiastraat 2, Utrecht
Datum:
23 december
Tijd:
11.00-12.30 uur

Huiskamerworkshop 2 ‘handletteren en illusteren’ – VOL
Locatie: COMMA (Amsterdamsestraatweg 271, Utrecht)
Datum: 23 december
Tijd: 14.00-15.30 uur

Huiskamerworkshop 3 – ‘handletteren en illusteren’ – nog 8 plekken beschikbaar
Locatie:
Concordiastraat 2, Utrecht
Datum:
27 januari
Tijd: 14.00-15.45 uur

Huiskamerworkshop 4 – ‘handletteren en illusteren’ – nog 8 plekken beschikbaar
Locatie:
Concordiastraat 2, Utrecht
Datum: 
10 februari
Tijd: 14.00-15.45 uur

Huiskamerworkshop 5 – ‘handletteren en illusteren’  – nog 8 plekken beschikbaar
Locatie:
Concordiastraat 2, Utrecht
Datum: 
10 maart
Tijd: 14.00-15.45 uur

In deze workshops leer je hoe je kunt illustreren, handletteren en schilderen met fineliner, inkt en aquarel. Je leert de basis van het werken met deze veelzijdige materialen, wat de eigenschappen zijn en welke oefeningen je kunt doen om je techniek te verbeteren. Je maakt kennis met de verschillende vormen van illustratief ontwerpen en tekenen vanuit je eigen fantasie. Je gaat naar huis met zelfgemaakte kaartjes en met een hoop nieuwe inspiratie! Prijs: €15,- p.p.
Geef je op via een mail naar zusliefaccessoires@gmail.com. Zet daarin duidelijk je naam en de datum die jou het beste uitkomt. Hopelijk tot ziens!

Workshop ‘ketting maken’

Je herkent het vast wel: uren op zoek naar een mooi sieraad maar het perfecte sieraad zit er niet tussen.
In onze workshops maak je dé perfecte helemaal zelf! Wij nemen mooie materialen mee waarmee je je
sieraad leert maken. Daar heb je veel meer plezier van! We ontwerpen een ketting, geheel naar eigen ontwerp. Bijvoorbeeld:
– Schilderijtje aan een lange ketting
– Zelfgemaakte kwastjes en pompoms aan een lange of korte ketting
– Verschillende kralenhangers aan een lange of korte ketting
Zit jouw idee er niet tussen? Stuur een voorbeeld van wat jij wilt en wij gaan aan de slag met jouw idee.
Prijs: €19,50 per persoon.

Workshop ‘armbandjes maken’

Helemaal hip tegenwoordig: kleine armbandjes met goud of zilverkleurige details. We ontwerpen deze armbandjes, geheel naar eigen stijl, met waxkoord. Je gaat naar huis met twee mooie zelfgemaakte armbandjes met kralen en bedels.
Prijs: €19,50 per persoon.

Workshop ‘Handlettering’

Handlettering zie je overal, en het is leuk om te leren. In deze workshop krijg je een boekje van ons om in te oefenen. We leren eerst twee lettertypes. Daarna gaan we aan de slag met het maken van een mooie poster op stevig wit papier. Dat doen we door lekker veel te schetsen en naar voorbeelden te kijken. We maken er een mooie compositie van. Aan het einde van de workshop heb jij een zelfgemaakte poster met jouw lievelings tekst.
Prijs: €15,- per persoon.

Handletteren & schilderen op boomstammetjes

Eerst bedenk je een leuke voorstelling, het liefst iets persoonlijks. Je kunt er ook tekst bij verzinnen. Daarna gaan we aan de slag. We schilderen met acryl verf en inkt op boomstammetjes, per persoon krijg je er twee. Het is belangrijk dat je een leuke compositie en kleurstelling bedenkt die bij de boomstammetjes past. De schilderijtjes zijn aan het eind van de workshop droog, zodat je ze mee naar huis kunt nemen en thuis een mooi plekje kunt geven.
Prijs: €17,50 per persoon.

Workshop bruiloftsversieringen maken

De grote dag komt dichterbij, dan is versiering onmisbaar. Samen met haar vriendinnen maakt de bruid tijdens deze workshop versiering voor haar grote dag. In overleg met de ceremoniemeester kiezen we kleuren & materialen.
Je kunt kiezen uit:
– Slingers van stof
– Slingers van papier:
– Slingers met glazen potjes voor bloemen
– Corsages maken voor de daggasten
Prijs: €15,- per persoon.

Workshop collagekunst

Op een schildersdoek maken we een mixed-media-collage. Verschillende materialen worden samengebracht. Voor deze workshop kun je eventueel iets persoonlijks meenemen: een foto, de kaft van je lievelingsboek of iets dergelijks.
Wij nemen diverse soorten verf, papier, oude tijdschriften, stof en lint mee om bijzondere doeken te maken. Je leert in deze workshop hoe je een compositie maakt en wat de basis is voor (abstracte) kunst. We werken voornamelijk met acrylverf zodat aan het eind van de dag de schilderdoeken mee naar huis kunnen.
Prijs: €19,50 per persoon.

Workshop stempel maken

Kaarten, linnen tasjes, kurk en hout: alles is mooi te versieren met een stempel. Je leert in deze workshop zelf een stempel te maken. Afdrukken kan in verschillende kleuren op diverse soorten papier (kaarten, labels en enveloppen). En je gaat naar huis met een mooie zelfgemaakte stempel.

Afdrukken kan ook op kurk, hout, linnen (tasjes) of ander materiaal naar wens tegen meerprijs.
Prijs: €15,- per persoon.

Workshop voor kinderen

In deze workshop gaan we creatief aan de slag: we maken samen iets moois van klei, karton, of een ander materiaal naar wens. Als docenten Beeldende Kunst en Vormgeving hebben wij genoeg ideeën om er een gezellige & creatieve workshop van te maken!
Prijs: vanaf €7,50 per persoon.

Illusteren en handletteren (ook leuk als vervolg op de workshop ‘handlettering’)

In deze workshop ‘illusteren met inkt en aquarel’ leer je hoe je kunt illustreren, handletteren en schilderen met fineliner, inkt en aquarel. Je leert de basis van het werken met deze veelzijdige materialen, de eigenschappen zijn en welke oefeningen je kunt doen om je techniek te verbeteren. Je maakt kennis met de verschillende vormen van illustratief ontwerpen en tekenen vanuit je eigen fantasie. Je gaat naar huis met een hoop nieuwe inspiratie en een illustratie die je zelf gemaakt hebt, bijvoorbeeld op postkaartjes.
Prijs: €15,- per persoon.

Workshop naar wens

We bepalen samen met jou wat jullie willen maken én van welke materialen. De prijs wordt daarop gebaseerd.
Wat wij al eens gedaan hebben:

– Een workshop ‘drama’
Juliëtte heeft tijdens haar studie met plezier een minor drama gevolgd. In deze workshop ga je aan de slag met diverse improvisatiespellen. Dus laat je creativiteit rollen, maar vooral: maak plezier in deze workshop! Zelf hebben we al meerdere malen workshops gegeven over hoe je door middel van spellen en toneel, kinderen actief betrekt in een (Bijbel)verhaal.

– Een workshop/ rondleiding ‘kunst kijken’.
Na de master Moderne en Hedendaagse Kunst aan Universiteit Utrecht is Inge het onderwijs ingegaan. Naast lesgeven aan de soms wat eigenwijze pubers is ze veel in musea. Vanuit haar enthousiasme voor kunst probeert ze met veel interactie bezoekers/ jongeren te interesseren en enthousiasmeren in kunst. Zo ontstaan gave gesprekken, de dialoog staat centraal.
Prijs: nader te bepalen